Γίνε το καλύτερο που μπορείς - Εκδόσεις iWRITE

Γίνε το καλύτερο που μπορείς, κατανοώντας την ανθρώπινη φύση σου, σύμφωνα με τον συγγραφέα του βιβλίου και σύμβουλο ψυχικής υγείας, Μάριο Σκιαδά.

Στο πρώτο μέρος του βιβλίου, ξετυλίγεται με συνοπτικό τρόπο η ιστορία της ύπαρξης του ανθρώπου πάνω στη γη, μέχρι και σήμερα. Πρώτα σε βιολογικό επίπεδο, με τις μεταλλάξεις του DNA που έλαβαν χώρα στον οργανισμό, έως ότου φτάσουμε στη σημερινή εξωτερική και εσωτερική μας μορφή. Συνεχίζει με τις εγγενείς δεξιότητες που μας ακολουθούν μέχρι και σήμερα, καθώς και τον τρόπο προσαρμογής και επικράτησης του ανθρώπου στο φυσικό περιβάλλον.
Ακολουθεί η ιστορική εξέλιξη, με αναφορές σε πολιτισμούς της Ασίας, Ευρώπης και Αμερικής, τις θρησκείες και τους φορείς τους, καθώς και τον τρόπο που εξουσία και θρησκεία επηρέασαν, επηρεάζουν και θα συνεχίσουν να επηρεάζουν την ανθρώπινη ύπαρξή μας.

Το δεύτερο μέρος, επηρεασμένο από την Υπαρξιακή και Ανθρωπιστική προσέγγιση, κάνει μια εισαγωγή στις ανθρώπινες ανάγκες μέσα από το ιεραρχικό μοντέλο της πυραμίδας του A. Maslow, μέρος της φιλοσοφίας του Επίκουρου και τη θεωρία προσωπικότητας του C. Rogers, για να καταλήξει σε σκέψεις που θα μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε τον τρόπο που αντιδρούμε, σκεφτόμαστε και αλληλεπιδρούμε στην καθημερινότητά μας.

Απώτερος στόχος να βελτιωθούμε και να γίνουμε το καλύτερο που μπορούμε στους βασικούς άξονες της ζωής μας.

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις iWrite και μπορείτε να το αποκτήσετε με ηλεκτρονική παραγγελία στο https://goo.gl/XcFEbS ή σε όλα τα μεγάλα βιβλιοπωλεία. 

      

 

Ετικέτες: Προσωπική ανάπτυξη Διαπροσωπικές σχέσεις Αυτοβοήθεια Ψυχολογία Ψυχική υγεία Βιβλίο αυτοβοήθειας